Om mig

Årsta, Stockholm
Ställer upp som kandidat till riksdagen och landstinget åt Folkpartiet i Stockholm. Åsikterna i bloggen är mina egna.

onsdag 17 november 2010

Kompetens vid Karolinska

Inom kort förlorar Karolinska universitetssjukhuset möjlighet att utföra hjärttransplantationer. Istället blir det Lund och Göteborg som får riksuppdraget. Beslutet har förvånat och upprört många, inte minst Folkpartiets representanter i Landstinget. Erik Wassén (FP) skriver om det i SvD.se.

Jag har själv erfarenhet av transplantationskirurgin vid Karolinska i Huddinge, och vet vilken oerhörd kompetens personalen där besitter. Nu ska för- och eftersjukvården vara kvar. Det är bra, men det är viktigt att inte konsekvenserna i slutändan blir mindre tillgänglig specialistsjukvård för medborgarna i Stockholmsregionen.

2 kommentarer:

  1. Varför reser de från norrland till Gbg och inte till 08 som ligger närmare? Jo därför att Gbg är bättre. Samma sak gäller med Lunds upptagningsområde. Din personliga erfarenhet är inte någon vidare forskning i ämnet. Snacka om att DU är jävig.

    SvaraRadera
  2. Mellan 1984 och 2008 har det i Sverige genomförts 675 hjärttransplantationer med fördelningen Göteborg 432, Lund 198, Stockholm 45. Således har 64 procent av alla hjärttransplantationer i Sverige genomförts i Göteborg.
    Allt enligt "Läkartidningen"!

    Någon här förstår inte riktigt.

    SvaraRadera